A primers de novembre al Brasil escollien com a Presidenta del país a una dona (Dilma Rousseff), i avui ens ha tocat al nostre. Núria de Gispert és la nova presidenta del Parlament de Catalunya. És el primer cop a la història que una dona presideix la cambra.
Es converteix així en la tretzena presidenta del Parlament de Catalunya (si comptem els que van ocupar aquest càrrec durant la república, l'exili i un cop restablerta la cambra) i fa història en ser la primera dona que el presideix.
Al primer discurs davant dels nous diputats, la nova presidenta ha dedicat les primeres paraules a les dones: "És un moment històric que dedico a totes les dones de Catalunya, a les seves filles i a les filles de les seves filles, perquè puguin, gràcies a la feina feta, arribar a trencar el sostre de vidre que ens impedeix assolir la llibertat real", i ha subratllat que "el camí cap a la plena igualtat entre homes i dones encara no ha acabat". "És el Parlament més paritari de la història i tindreu la primera dona per presidir-lo. També en això em sento molt honorada i feliç".