World Press Photo, fundada el 1955, és una organització independent sense ànim de lucre amb seu a Amsterdam (Paisos Baixos), coneguda per organitzar el més gran i prestigiós concurs anual de fotografia de premsa.

Aquest any la periodista sud-africana Jodi Bibier, ha obtingut el World Press Photo
per la seva fotografia d'Aisha Bibi, una jove dona afgana a qui li van ser amputades les orelles i el nas per no obeir el seu marit, que la tenia en condicions d'esclavitud. La fotografia també ha obtingut el màxim reconeixement en la categoria de retrat.


Aisha Bibi, una dona de 18 anys, de la província d'Oruzgan, a l'Afganistan, va fugir de la casa del seu marit a la casa de la seva família, queixant-se del tracte violent rebut. Els talibans van arribar una nit, exigint que Bibi fora ajusticiada. Poc després, un comandant talibà va pronunciar el seu veredicte, i mentre el seu cunyat la agafava, el marit li va tallar les orelles i el nas. Aisha va ser abandonada, però més tard va ser rescatada per cooperants i militars nord-americans. Després d'un temps en un refugi per a dones a Kabul, va ser portada a Estats Units, on va ser tractada de les seves ferides i sotmesa a cirurgia reconstructiva. Aisha Bibi viu avui als EUA .
Extret de wikipedia i El Pais i per saber-me més